Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2010 10:17 - УЪРКШОП за тест за ИМПУЛСИВНОСТА от цикъла ни "Лаборатория за ТЕСТОВЕ" - на 19.10.2010
Автор: psihotestove Категория: Други   
Прочетен: 2549 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.10.2010 22:15



image

Уважаеми Колега,

Институт Ре-Генезис има удоволствието да Ви покани на своя 5-ти практически уъркшоп от есенно-зимния ни цикъл „Лаборатория за ТЕСТОВЕ”, представляващ самостоятелен негов модул на тема:


"Тест на Барът BIS-11 -
златният стандарт за оценк на ИМПУЛСИВНОСТ (BIS-11)
:


В него ще Ви предложим описание на понятието "импулсивност" и основните методики използвани за измерването й.

Импулсивността е многомерен био-психо-социален конструкт, част от всички
по-важни модели за личността


Импулсивността се проявява в редица важни сфери от живота на хората: 

    - в училище - като една от важните предпоставки на проблемното поведение и обучителните затруднения на учениците; 

    - в междуличностните отношения - като избухливост, конфликтност, понякога агресивност и насилие; 

    - нерядко е предпоставка за различни зависимости - от алкохол, наркотици, хазарт, интернет, прекомерна сексуалност и др.; 

    - една от основните причини за пътно-транспортните произшествия е; 

    - в основата е на редица психични синдроми и заболявания като антисоциално личностно разстройство, гранично личностно разстройство, биполярно разстройство, ADHD и поведенчески разстройства и др.

imageimage


В рамките на уъркшопа ще Ви представим най-популярния тест за импулсивността Скалата за Импулсивност на Барът (BIS-11), ключа и нормите му.


Авторът на теста - Ърнст Барът е най-известния изследовател на импулсивността и първи президент-основател на Международното дружество за изследване на импулсивността.

image  image


Има възможност, ако участниците желаят, да получат допълнително Ексел файл за обработка на теста, както и допълнителни материали (няколко десетки статии английски и руски за импулсивността).

image

Уъркшопа е предназначен за практически психолози от различни области на психологията - клинична, консултативна, психотерапия, училищна, организационна, спортна и др., както и за специалисти от сходни области - специалисти по УЧР, психиатри, лекари, треньори, както и за родители и всички интересуващи се от импулсивността и справянето с нея.


Уъркшопа ще се проведе на 19.10.2010 г. (вторник)  от 18 ч. в семинарната зала на централния офис на Институт Ре-Генезис – София, ул. „Шишман” 5, вх. Б, ет.1.

image



Цикълът „ЛАБОРАТОРИЯ за ТЕСТОВЕ”  е поредица от вечерни  практически насочени уъркшопи, на които ще се представят и предоставят обучения за психологични методики, които измерват важни и популярни в чужбина, но малко познати или рядко използвани у нас психологични конструкти. Те ще се проведат през следващите няколко месеца.


Някои от планираните за представяне методики, които измерват ключови, базални, универсални психични качества, са:

       - TAS-20 за измерване на алекситимията;

      
- МЖ-2 за измерване на психологичната андрогинност, мъжественост и
         женственост;
  

       - тест за агресия и сродни понятия на Бъс-Пери;

       - LSI за лидерски стил;

       - психогеометрични тестове;


     
  - тест за склонност към автомобилни произшествия и др.

       - тест за общо телесно и психично здраве GHQ-12;

       - тест за психични защити по модела на Плучик


       - сферичен тест за професионални интереси на Трейси;

     
   и др.
 
 
Известна част от предлаганите през следващата есен и зима методики ще са като продължение на нашата традиция да запознаваме българските психолози с психотестове, и стоящите зад тях теории, които се отнасят за позитивните, конструктивните, а не за негативните страни в нашата психика и поведение, нещо, което е като че ли слабо застъпено в нашата родна психология.


Спецификата на повечето от предлаганите през този есенно-зимен сезон на 2010-2011 тестове ще е в това, че те са в унисон с основната насоченост и философия на Институт Ре-Генезис, а именно конструктивната и позитивна психология. (виж и програмния ни документ на интернет адрес: http://regenesis.blog.bg/technology/2009/11/04/kratko-predstaviane-na-programata-quot-re-genezis-quot.428793 ).  

Тук трябва да уточним, че под „конструктивна” ние разбираме „конструктивистка” психология, група школи в западната психология от последните 10-15 години, а под „позитивна” разбираме не популярната в България „позитивна психотерапия” лансирана от колеги от Варна и базирана на идеите на наскоро починалия немско-ирански психиатър Н.Песешкиян, а на идеите на американската позитивна психология изложени от М.Зелигман през 2000 г. 

Повече за 6-те поколения в практическата психология можете да намерите в следната наша публикация: http://regenesis.blog.bg/technology/2010/08/20/5-6-te-pokoleniia-shkoli-v-prakticheskata-psihologiia-prez-2.593982

 


Водещият
 Панайот Рандев, който е адаптирал и изследвал тестовете е практически психолог с над 25 годишен стаж. Работил е в И-тута по психология - БАН, бил е преподавател в НБУ и БСУ, бил е главен психолог на Сухопътните войски. Адаптирал е десетки психотестове. Има голям международен опит. Обучил е стотици психолози и други специалисти, в тренингите му са участвали над пет хиляди души. Понастоящем той ръководи агенция за УЧР - Агенция Еталон, Института Ре-Генезис за позитивна и конструктивна психология, както и фондация "Човек плюс".

Цената за участие в уъркшопа е:

- 25 лв. за студенти;

- 35 лв. за работещи колеги;

Цената на Ексел файла - 5 лв., а на допълнителните материали - също 5 лв.

Пакетната цена за теста (тестовите материали, обучението, Ексел файла, допълн.материали) е 30 лв. за студенти и 40 лв. за работещи колеги.

Предлагаме следните отстъпки в цените:

- при предплащане на 3, 6 или 9 уъркшопа има отстъпка в цената им - съответно   5%, 10% и 15%.

- при записване на група от 3 и повече души от една организация - отстъпка от допълнителни 10%.

Ако заплащате участието си в уъркшопа по банков път – свържете с нас за банковите ни реквизити.


ВАЖНО за колегите, които не са от София  и имат затруднения за участие в нашите уъркшопи за тестовете, но биха искали да ги получат. За тях има възможност за дистанционно обучение. Обадете ни се за подробности на дадените по-долу координати
 

За повече информация се свържете с нас на моб.тел.: 0889443691, стац.тел.: (02)9898945 или ни пишете на е-мейл:  re_genesis@abv.bg или psihotestove@abv.bg .


 Очакваме Ви.






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psihotestove
Категория: Други
Прочетен: 129825
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930