Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2012 12:03 - ОТКРИЙТЕ и ОПОЗНАЙТЕ СВОЯ ХОМЕОПАТИЧЕН ПСИХОПРОФИЛ - 21.7.2012
Автор: psihotestove Категория: Други   
Прочетен: 2983 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2012 08:30



image

ОТКРИЙТЕ и ОПОЗНАЙТЕ СВОЯ ХОМЕОПАТИЧЕН ПСИХОПРОФИЛ

 

чрез психометричен тест за конституционалните хомеопатични типове



Присъствен семинар          -  на 21.7.2012 г. в София

Дистанционно                   -  за всички които не могат лично да присъстват

 

 

            Според класическата хомеопатия заболяванията, поведението, стила на мислене, чувстване и живот се обуславят в не малка степен от т.н. „конституционални типове”. Последните, от своя страна, са свързани с характеристиките на типа вещества (от минерален, растителен и животински произход), които са ефективни за дадения тип човек, ако ги приема. Тези хомеопатичини конституционални типове са основани на над 200 години клинично наблюдавани ефекти върху милиони хора в десетки страни по света.

      Различните автори и школи в хомеопатията разграничават между 12 и 100-тина подобни конституционални типове и основни вещества, като по-важните от тях са около две дузини.

     Обикновено тези конституционални типове се установяват в хода на продължително, ок. 2 часа, хомеопатично интервю и допълнително се валидират в рамките на няколко седмичен период според реалния ефект от предписаните от хомеопата вещества.

     Наред с това, през последните 10-20 години се проведоха много изследвания, издадоха се редица книги, разработиха се няколко теста, които комбинират огромния натрупан в хомеопатията опит с достиженията на психологията, по-специално в областта на темперамента и личността.

 

#   #   #

 

През последните две години нашият съвместен екип от фондация „Човек Плюс” и „Деца на светаадаптира най-добрия сред тези тестове, създаден от екип изтъкнати хомеопати и психолози от Великобритания и САЩ, върху не малка българска извадка от мъже и жени между 18 и 76 години. Нашите данни, обработени с модерни научни психометрични и статистически средства показаха висока надеждност и валидност на методиката, сходни с тези, които бяха получени в поредица от изследвания в САЩ и Англия. Чрез този тест, съдържащ 152 въпроса се оценяват 19 от най-популярните хомеопатични конституционални типа, и на тази основа, се прави техен профил, характерен за оценявания човек. Необходимото за попълване на теста време е около половин час. Тестът има хартиен и компютърен вариант.

За информация на тези, които имат представа от хомеопатичните конституционални типове, по-долу даваме списък на 19-те типа, които се изследват и включват в теста, чрез който установяваме хомеопатичния психопрофил:

1.      Argentum nitr.

2.      Arsenicum alb.

3.      Aurum met.

4.      Calcarea carb.

5.      Carcinosin

6.      Causticum

7.      Ignatia

8.      Lachesis

9.      Lycopodium

10.    Medorrhinum

11.    Natrum mur.

12.    Nux vom.

13.    Phosphorus

14.    Pulsatilla

15.    Sepia

16.    Silicea

17.    Staphysagria

18.    Sulphur

19.    Thuja

 

            В предлагания от нас първи за България еднодневен СЕМИНАР всеки от участниците, след попълване на теста ще получи своя хомеопатичен конституционален профил и неговата подробна интерпретация. На основата на тази важна информация, всеки участник ще опознае много по-добре себе си, и ако желае, може да съобрази и евентуално коригира, някои от своите начини на поведение, мислене, чувстване. Макар, че резултатите от теста могат да се използват за преценка какви хомеопатични вещества са подходящи и ефективни за дадения човек, основният му акцент е преди всичко по посока личностните, междуличностните и поведенческите характеристики и особености на участниците. Ако желаете да се лекувате с хомеопатични средства, ние Ви препоръчваме да посетите квалифициран медицински хомеопат, като можете за улеснение да му съобщите полученият от нашия тест Ваш хомеопатичен конституционален профил.

 

            Има два начина да се включите в семинара ни и да получите Вашия хомеопатичен конституционален профил - очен (лично присъствие) и дистанционен (по интернет). Вторият вариант е за тези от вас, които или не са от София или в посоченият ден са възпрепятствани да участват в семинара ни.

 

            ПРИСЪСТВЕНИЯТ семинар ще се проведе на 21 юли 2012 г. (събота) в София (виж по-долу адреса). Той ще започне в 9:30 ч. и ще приключи около 16:30 ч. В него:

      - ще представим подробно адаптирания от нас тест;

      - ще направим преглед на конституционалните хомеопатични типове и свързаните с тях вещества;

      - ще дадем подробна характеристика на всеки от 19-те типа, които са включени в теста ни;

      - всеки участник ще получи своя индивидуален хомеопатичен конституционален психопрофил,

      - както и кратка консултация по него, ако желае такава.

Цената за участие в присъствения семинар е 49 лв.

Участниците в семинара трябва да ни изпратят заявка (виж по-долу), на основата на която ще получат от нас по е-мейл теста с цел да го попълнят предварително и да ни го изпратят поне 2 дни преди семинара, за да можем да го обработим и изработим индивидуалните хомеопатични психопрофили на участниците преди семинара.

 

            ДИСТАНЦИОННО  можете да получите Вашия хомеопатичен конституционален профил чрез следните три стъпки: 

    1) изпращате ни заявка (виж по-долу) за участие по е-мейл посочвайки вида и броя психопрофили и координати за връзка с Вас; 

   2) ние Ви изпращаме теста във вид на Excel файл, който Вие попълвате и ни изпращате обратно по интернет, и заплащате по банковата ни сметка таксата за профила; 

     3) ние Ви изпращаме (в рамките 2-3 дни след получаване от Вас на попълнения тест и таксата) по е-мейл Вашият хомеопатичен конституционален профил (около 4-6 стр.).

Цената на дистанционния хомеопатичен психопрофил е 39 лв.

 

 

Обръщаме Ви внимание, че има възможност да направите хомеопатичен психопрофил освен на себе си и на важен за Вас човек – напр. партньора ви (съпруг/а, приятел), колега, роднина и/или на детето Ви (ако е над 5 г.). В този случай има отстъпка - цената на двата профила общо е 59 лв.

 

#    #    #

 

            Ако проявявате интерес, бихме могли да Ви предложим да си направите и други психопрофили, повече информация, за които можете да намерите в по-горния раздел на настоящия специализиран сайт, посветен на психологичното профилиране - http://psihoprofili.alle.bg. Ако решите да си направите допълнителен психопрофил, особено подходящи за комбиниране с хомеопатичния психопрофил са тези по тестове на двама от най-популярните психолози Карл Юнг и Ханс Айзенк, всеки от които можете да получите на промоционална цена, само за настоящия семинар, от 29 лв., а двата заедно за 49 лв.

 

Оттук можете да изтеглите ЗАЯВКАТА за участие в семинара.

 


            За повече информация и записване за присъствената или дистанционната форма на семинара  се свържете с нас на следните координати:

 

   е-мейл:          psihotestove@abv.bg

   стац.тел.:      image(02) 9899035   или   image(02)9898945  

   моб.тел.:        0876422652, 0876437373 (Вивател), 0897981299 (Глобул)

   уеб сайт:        http://psihoprofili.alle.bg

   адрес:       София,ул.„Цар Шишман” N5,вх.Б,ет.1 (намира се срещу парламента, влиза се от ул. „Х.Димитър”)  - за местоположението на картата натисни тук

   за контакти:  Панайот Рандев  или  Елеонора Златинова

====================================================================


P.S.
           
За тези от вас, които имат съмнения или неясноти за механизма, по който действа хомеопатията, можем да ги насочим към изследванията на Нобеловия лауреат по медицина за 2008 г., откривател на вируса на ХИВ/СПИН и експерт по делото на българските медицински сестри в Либия - Люк Монтание проведени през периода 2005-2010.

3 статии излагащи тези изследвания (на английски език) можете да изтеглите от неговия уеб сайт - тук, а кратко тяхно представяне на български можете да прочетете тук.



P.P.S.
  
         Едно лично "лирично отклонение" - Занимавам се академична и практическа психология и психодиагностика от над 30 години. Познавам добре и съм ползвал десетки личностни тестове, които са популярни у нас и в чужбина (от такива измерващи отделни личностни характеристики до комплексни батерии като MMPI, MCMI на Милън, NEO-PI-R, DISC и редица други). Всеки от тях ми е давал някаква интересна и полезна информация, както за мен самия, така и са моите клиенти. Нито един от тях, обаче, не се е дори доближил до тази степен на детайлност, подробност, специфичност, конкретност и обхватност, каквато съм получавал ползвайки психопрофилите на конституционалните типове разработени за над 200 години от стотици хиляди хомеопати и апробирани върху десетки милиони клиенти в рамките на класическата хомеопатия. Обемът на психопрофилите достига до 30-40-50 стр., при това не общи фрази, а съвсем конкретни и уникални специфични описания, не само на здравния статус, както вероятно мислят повечето незапознати с хомеопатията психолози, а на целия спектър на човешки емоции, поведения, начини на мислене, общуване, еволюция от детството през юношеството и зрялата към третата възраст.  Чрез адаптирания и апробиран от нас тест, който предлагаме в семинара ни, се дава възможност доста бързо, в рамките на половин час (а не за 2 часа хомеопатично интервю и след това изчакване няколко дни или седмици на ефекта от приеманите вещества), да се направи един доста надежден и валиден профил на специфичната конфигурация от 19 конституционални типове характерни за дадения конкретен човек.



P.P.P.S.
  
        Ако вие се интересувате от по-общия контекст, в който ние разглеждаме хомеопатията, и по-специално хомеопатичната психология, можете да посетите някой от нашите блогове и конкретни статии посветени на:

       - Социалното конструиране на болестите - тук,

       - Историческото развитие и еволюция на болестите в различните епохи и култури, и защо болестите на 21 в. ще са свързани предимно с проблеми с идентичността, а оттам и на имунната система - ТУК,

       - Психосоматиката - виж ТУК и някои наши програми и подходи за справяне с различни масови психосоматични проблеми - виж връзки към наши специализирани блогове - ТУК,

       - 5-те поколения в практическата психология  - виж ТУК



image





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: psihotestove
Категория: Други
Прочетен: 129883
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930